A nagy Gatsby

Gyémánt, flitter, igazgyöngy és tollak

csütörtök, november 07, 2013

Ezek dobták fel A nagy Gatsby film jelmezeit, melyekért Baz Luhrmann rendező szintén neves felesége, Catherine Martin volt a felelős. Ha kiszámoljuk, hogy ebben a nagyszabású produkcióban mennyi szereplő visel más és más ruhát, akkor megállapíthatjuk, hogy kétségtelenül az év legdrágább kosztüm költségvetése A nagy Gatsbyé. A közel 500 ruha hangulatában a '20-as éveket érzékelteti, azonban nem korhűek, az alkotók azt próbálták kitalálni, hogy mi lett volna, ha az akkori emberek ma éltek volna. Új színeket, szabásvonalakat, sokkal több díszítést alkalmaztak és a régi jellemzőket modern köntösbe bújtatták. 
A filmhez Miucci Prada 40 kosztümöt készített: a Prada és a Miu Miu korábbi darabjait alakította át úgy, hogy idomuljanak a '20-as évek és a film látványvilágához. A legkiemelkedőbb Daisy kristálycsillár ruhája, amely hat kilót nyom. Hogy csillogóbb és lenyűgözőbb legyen az összkép, a gyémántokat a Tiffany and Co. biztosította egy halom biztonsági őrrel, akik a forgatáson folyton a színésznő nyomában jártak.
A férfi főszereplők öltönyeinek szállítója a Brooks Brothers volt. A koncepció szerint Leonardo DiCaprio volt az egyetlen, aki nem viselt feketét.
Lássuk a kosztümöket :)


You Might Also Like

0 megjegyzés