#BCEFW

A magyar tervezők előkelő helyet foglalnak el a világ divattérképén és ezt évente kétszer a hazai nagyközönségnek is lehetősége van megtapasztalni. A három napos Budapest Central European Fashion Week ismert magyar és külföldi tervezőket, illetve fiatal tehetségeket vonultatott fel, ahol megtudhattuk, hogy a dizájnerek hogy látják a soron következő szezon trendjeit. A divatérzékeny vendégek a legmenőbb street style szettjüket kapták fel, vagy éppen hazai tervezőktől vásárolt összeállításukat mutatták meg a nagyérdeműnek. 



Két bemutató között sosincs megállás, őrült tempó van a backstage-ben, a meghívott hírességek koordinációja néha lehetetlen küldetés, a vakuk pedig villognak, a fotósok dokumentálnak minden egyes percet. Ám ez a hétvége mégsem a felszínességről és a magamutogatásról szól igazán, hiszen elképesztően sok inspirációt lehet meríteni az anyagok, formák és printek diverziójából. Tartsatok velem a mindig lenyűgöző Várkert Bazárba! ;)



Közép-Európa legfontosabb divateseménye, az idén Budapest Central European Fashion Week nevet viselő rendezvény elsősorban a szakmának szól, de itthon - a külföldi divathetekkel ellentétben - szélesebb rétegek is vásárolhatnak jegyet a bemutatókra. Három nap három szett - minden napon viseltem valamit, ami egy általam kedvelt magyar tervezőtől származik.


Újságírókból, bloggerekből, külföldi influencerekből, divattal foglalkozó szakemberekből és a márkák törzsvásárlóiból ez alkalommal sem volt hiány. Az új ismeretségeknek és a szakmai eszmefuttatásoknak köszönhetően a három rendkívül mozgalmas nap során maximálisan felfrissültem, a temérdek vizuális élmény még hónapokig hatással lesz rám.


A helyszín egy új koncepció mentén átalakult: a showk az ovális alakban elhelyezett nézőtér előtt zajlottak, így a modellek a termet körbejárták. bemutatók szünetében - mint ahogy eddig is megszokhattuk - az előtérben kiállító tervezők munkáit lehetett közelebbről szemügyre venni. A Rienne Creations csodálatos ékszereivel, Alma Abonyi édességeket megidéző táskáival, valamint a Vecsei Millinery különleges kalapjaival szívesen gyarapítanám a kiegészítő gyűjteményemet. 


Újdonságként néhány prezentáció is gazdagította a programot, kedvencem Kerényi Virágé volt, aki aprólékosan elkészített öltözékeivel mindenkit ámulatba ejtett.



A hétvége részletes programját itt találjátok, ahol a magyar tervezők mellett lengyel, cseh és szlovák tehetségek is bemutatkoztak. Hamarosan még több beszámolóval jelentkezem majd! ;)


Photo: Nagysolymosi Gábor, BCEFW

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése