Nagyanyáink gardróbja / Wardrobe of our grandmas'

Be kell vallanom nektek, a divat mostani korszaka nem tartozik a kedvenceim közé. A trendek fő csapásiránya ugyanis a sportos, lezser, logókkal teleaggatott cuccokról szól és a nagy többség látszólag megfeledkezett az ízlésről és az igényességről. Pedig ha kicsit szétnézünk a szekrényben, valószínűleg még csak új darabokat sem kell vásárolnunk ahhoz, hogy egy-két stílusos szettet össze tudjunk állítani. Akármennyire furcsán is hangzik, a jól öltözöttség nem pénz kérdése - ezt többek között Carolina Herrera, a világ egyik legismertebb tervezője vallja.

Sikkes darabjai szezonról szezonra a múlt nőies sziluettjeit ötvözik friss, modern elemekkel. És mivel a kifinomultság soha nem fog kimenni a divatból, fiatal ügyfelei is inkább olyan darabok iránt érdeklődnek, amiket szüleik és nagyszüleik viseltek egykor. A titok az egyszerűség nagyszerűségében, a nőies szabásvonalakban és a szofisztikált részletekben rejlik.

A divattal kislányként nagyanyja fertőzte meg, akivel rendszeresen jártak Lanvin és Dior szalonjába, illetve első kézből láthatták kedvenc tervezőik bemutatóit. Carolina ezt a vonalat vitte tovább: rendkívüli stílusérzékéről időtlenséget hirdető sikkes darabjai tanúskodnak, melyek soha nem hivalkodóak, mégis van bennük egy csavar, amely emlékezetessé teszi viselőjüket.

A venezuelai stílusikon pályája során végig hitt az elegancia és az örök darabok erejében és nem félt szembe menni a trendekkel, amik szerinte mindenkit egyformává tesznek. Nem csoda, hogy a first ladyk is sorban álltak szalonjában: többek között Jackie Kennedyt, Michelle Obamát, Laura Bush-t és Melania Trumpot is öltöztette.



Egyszerűen hihetetlen, hogy Carolina idén töltötte be a 79-et, ezért év elején bejelentette visszavonulását. Az általa alapított cégnél tanácsadóként lesz jelen és átadta a terepet jobb kezének, Wes Gondonnak. 
 

2018-as őszi kollekciójával búcsúzott közönségétől, melynek fináléjában az ötvenes évek kedvelt new look sziluettje köszön vissza, némi Római vakációs beütéssel. A színes zsebes midiszoknyák feltűrt ujjú fehér inggel és derekat hangsúlyozó vastag övvel mindenkit ellenállhatatalanná tesznek. Érdemes kipróbálni! ;)

Képek forrása: Pinterest

CONVERSATION

0 comments:

Megjegyzés küldése